Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Taşkın Sandık Demokrasinin teminatıdır

Taşkın Sandık Demokrasinin teminatıdır

Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adaylarından Buşra Taşkın 31 Martta Yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kendisine verilen oyların tutanaklarda gözükmediği ve oylarının  yok hükmünde sayıldığı iddiasıyla Merkez İlçe Seçim kuruluna başvurarak seçim itiraz etti.
Merkez İlçe seçim kuruluna yaptığı itiraz sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Taşkın yaptığı açıklamada oyların bir anda sıfırlandı  kim kazandı yada kazanmadı değil oylarımın hesabını sormaya geldim bana oy veren binlerce kişi beni arıyorlar ve verecek bir cevabımda yok oyların tekrardan sayılmasına davet ediyorum.
Öncelikle tabiki zor bir süreçten geçtik ve seçim süreci sonlanmak üzere ama şöyle ki binlerce kişinin beni araması oylarımızın nerede demesiyle seçim süreci daha bir şaibeli yer aldı. Şöyle bir durum var şuanda tabi ben bağımsız Belediye Başkan Adayı Buşra Taşkın olarak karşınızdayım. Fakat sonuçlarla alakalı bir sıkıntımız var burada kazanan ve kazanmayanın kim olduğu değil,oylarımızın nerede olduğunun peşindeyiz. Benim aldığım 100 oyda ,5000 oyda bunun hesabını sormak zorundayım ve binlerce insan beni  arıyor ve bunun hesabını onlara veremiyorum. Pınar Mahallesinde yapılan oy sayımında benim oylarımın sıfır olduğu görünüyor.
Oysaki aynı mahallede 800 kişi bana oy verdiklerini iddia ederek dilekce vereceklerini ifade etmektedirler .
Oy sayımı esnasında resmi yayınlardaki oy oranım 4200 civarındaydı birden oylarımız sıfırlanarak 20 ye çeklidi sonrdan 116 ya cıktı.
Bizim demokrasi anlayışımız gereği bir oyumuzun bile yok hükmünde sayılmasına bir tepkidir ve bana oy verenlerin oylarını aday olarak korumak,kollamak ve oylarına sahip çıkmak için seçimlerin sonucuna itiraz ediyorum. Bu yüzdende sayımın tekrarı talebiyle Merkez İlçe seçim kuruluna müracaat ederek oyların yeniden sayılmasına ve adaletin yerini bulmasına ve tüm adayların bu haksızlık karşısında susmamasını ve haksızlığın giderilmesi konusunda davet ediyorum dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!