© Manşet Haber Gazetesi 2021

45 Gün Sonra Su Bitebilir

Keşan Belediye Başkanı uyarıyor: Kadıköy Barajı'nda 4 milyon metreküp su kaldı, Keşan'ın yarısı 45 gün içinde susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Su israfından kaçının, suyu tasarruflu kullanın!

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'ın su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Kadıköy Barajı'ndaki su durumuyla ilgili uyarıda bulundu. Kadıköy Barajı'nda şu anda 4 milyon metreküp su kaldığını belirten Başkan Helvacıoğlu, barajdaki kullanılabilir suyun 2 aylık su ihtiyacını karşılayabileceğini ifade etti. Su seviyesinin düşmesiyle barajdan su almanın zorlaşacağına ve platform ve pompa yöntemleriyle su alımının yapılabileceğine dikkat çeken Başkan Helvacıoğlu, bu sürecin verimli olmayacağını ve Keşan'ın 45 gün içinde yarıya susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Ayrıca, su ihtiyacını karşılamak için Kumdere'deki kuyuların ve terfi pompalarının çalıştırıldığını belirten Başkan Helvacıoğlu, bu işlemin maliyetli olduğunu ve enerji giderlerini artırdığını vurguladı.

Başkan Helvacıoğlu, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları işaret ederek, su israfına dikkat çekti. Bilinçsiz su kullanımının gelecekte ciddi su sıkıntılarına yol açabileceğine dikkat çeken Başkan, suyu tasarruflu ve dikkatli kullanmanın önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER