© Manşet Haber Gazetesi 2021

Avrupa Birliği Fonlarıyla Büyük Projeler Yola Çıkıyor

Avrupa Birliği ve Türkiye işbirliğiyle hayata geçecek sınırötesi projeleriz için ilk adımlar atıldı

Lüleburgaz Kaymakamı Salih YÜCE, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa ALTINTAŞ, Stambolovo Belediye Başkanı Adnan YILDIZ ve proje yöneticisi Ivanka DUSKHOVA'nın bir araya gelerek, Avrupa Birliği'nin desteklediği Interreg IPA Sınırötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek projeler için ilk adımları attığı duyuruldu.

Bu projeler, Lüleburgaz Kaymakamlığı, Ahmetbey Belediyesi, Bulgaristan'daki kardeş belediye Stambolovo Belediyesi ve Yeniden Yapılanma & Kalkınma Birliği (HASKOVO) işbirliğiyle hayata geçirilecek. Avrupa Birliği ve Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan'ın da eşfinanse ettiği bu projeler, bölge sınırlarını aşarak işbirliği ve kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Projelerin ön onay sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, kamuoyuyla detayları paylaşılacak. Bu projelerin hedefleri ve etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için kamuya açık bilgilendirme sürecine odaklanılacak. Kaymakam Salih YÜCE, projelerin ülkeler, kurumlar ve vatandaşlar için faydalı olmasını temenni ederek, gelecekteki işbirliği ve gelişim sürecinin başlangıcını işaret etti.

Böylece, Avrupa Birliği'nin desteklediği bu proje ile bölgenin kalkınma ve işbirliği hedefleri için önemli bir adım atılmış oldu. Bu tür projeler, ülkeler ve bölgeler arasındaki işbirliğini güçlendirmek, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek ve vatandaşlara daha iyi yaşam koşulları sunmak amacıyla büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER