© Manşet Haber Gazetesi 2021

Bulut'tan Prof. Dr. Özdoğan'a Ziyaret

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Ahmetçe Köyü’nde yer alan ve Aşağıpınar arkeolojik kazı alanından elde edilen bulgu ve objelerin tasnif edildiği araştırma merkezini ziyaret etti.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Ahmetçe Köyü’ndeki Aşağıpınar Arkeolojik Kazı Alanı’ndan elde edilen bulgu ve objelerin tasnif edildiği araştırma merkezini ziyaret etti. Ziyarete, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş da eşlik etti.

Başkan Bulut, burada Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ile bir araya geldi ve Aşağıpınar kazıları hakkında bilgi aldı. Bulut, açıklamasında, “Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’dan bu önemli çalışma hakkında bilgi almak bizim için büyük bir onur. Aşağıpınar kazıları, Kırklareli’miz açısından büyük bir kültürel öneme sahip ve Özdoğan hocamızın değerli katkılarıyla bu zenginlikler bizlere sunulmuş durumda. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçmişte ben de Aşağıpınar kazılarında çalışmıştım. Bu nadide hazinemiz, gelecekteki kuşaklara aktarılması gereken önemli bir tarih aynasıdır. Kentimizin kültürel değerlerini tanıtmak ve korumak için her zaman bilimin ve bilim insanlarının destekçisi olacağız” dedi.

Bu ziyaretin, Kırklareli’nin tarih ve kültür mirasını daha iyi tanıtmak ve korumak için yapılan çalışmaların bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Bulut, bölgedeki arkeolojik çalışmaların önemine vurgu yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER