© Manşet Haber Gazetesi 2021

CHP GELENEKSEL ÇARŞAMBA TOPLANTISI YAPILDI

CHP Geleneksel Çarşamba toplantısı yoğun bir katılım ile il-ilçe binasında gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Cevahir Cem Yarım In yaptığı toplantıda yeni seçilen yönetime üyelerden yoğun ilgi ve destek olduğu görüldü.
Partide Av.Bora Terzi nin de il Başkanlığına adaylığını açıklaması da partide yaşanan yoğunluğu gözler önüne serdi ve bir çok üye partiye giriş yapamayarak kapı girişinde toplantıyı izlemek zorunda kaldı.
Açılış konuşmasını yapan Av.Cevahir Cem Yarım, ülke gündeminde yaşanan ve ekonomik kriz altında sefalet içinde yaşayan dar gelirlerin zor şartlar altında yaşamak zorunda bıraklıdığını ifade etti.

Yarım konuşmasında,Bugün yarın sürekli gündemimizde olacak bir konu hakkında dertleşelim. Bugünkü konumuz ekonomi olsun. Bu konu hakkında neler yapalım bunu konuşmak istiyorum. Yurttaşlar olarak ülkede çok büyük bir ekonomik  darboğazdan geçiyoruz. Hepimiz enflasyonun altında eziliyoruz. Türk Lirası her geçen  gün değer kaybediyor. Artık araçlarımıza akaryakıt almak bile lüks oldu.Yıllık Tüketici enflasyonun  % 58,94 olarak açıklandığı ülkemizde  seçimden bu yana Haziran, Temmuz Ağustos 3 aylık enflasyon toplamı %22,5 emekli aylıklarının %25'lik tamamına yakını enflasyon tarafından geri alınırken memur maaşları ve asgari ücret yapılan artışlarla  3/2'si ve daha fazla daha fazlası enflasyonla geri alınmaktadır.

Yarım konuşmasında, Yapılan zamlar göz önünde bulundurulduğunda 6,5 milyon  memur emeklisi ile 9 milyon asgari ücretlinin  ücreti sadece 3 ayda eskiye düşüyor. Kısaca çalışanın emekçinin sefalet içinde yaşamaya mahkum ediliyor dedi.

Yarım'ın konuşmasının ardından Av.Bora Terzi'de yaptığı konuşmada yapılacak olan kongrede il Başkanlığına adayım açıklaması yaptı.Terzi partide değişim zamanı ve değişim şart dedi.Kişilerin değişmesi ile değişimin olamayacağını ifade eden Terzi partiyi sola çekmek, kadınlara, gençlere  siyasete katarak yapılacak olan seçimlerde ön seçimin  şartı olması gerekir dedi.

Terzi'nin konuşmasının ardından söz alan CHP Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu da konuşmasında yeni seçilen ilçe yönetimini kutlayarak başarı diledi.Gündoğdu konuşmasında önümüzde yerel seçimler var artık bizler seçim mağlubiyetinin etkisinden kurtularak daha fazla çalışıp Kırklareli başta olmak üzere yerelde tüm Belediyeleri il genel ve Belediye Meclis üyeliklerini almamız gerekir dedi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP Geleneksel Çarşamba toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER