© Manşet Haber Gazetesi 2021

CHP İL GENEL MECLİS ÜYELERİ CHP İL BAŞKANLIĞINDA SEL FELAKETİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP Kırklareli İl Genel Meclis üyeleri İl Başkanlığında yaptığı basın açıklaması ile İğneada da meydana gelen sel felaketi hakkında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular.
Chp İl Başkanı Gürcan Saatçı'nın açış konuşmasının ardından basın açıklamasını İl Genel Meclisinin CHP grup sözcüsü Abdullah Mutler okudu.
Mutluer okuduğu basın açıklamasında, KIRKLARELİ ili DEMIRKÖY İlçesi AVCILAR Köyü hudutlarında yer alıp SİSLİVADİ olarak adlandırılan alanda ruhsatsız olarak yapılmış, Turizm amaçlı kullanıldığı belirlenen yapılarda, bölgede yaşanan ani sel felaketi sonucu ne yazık ki altı yurttaşımız yaşamını yitirmiştir.
Sözkonusu alandaki yapıların ruhsatlı olup olmadığı, İl Özel İdaresi'nin kontrolünde olan bu sahaya İI Genel Meclisi tarafından herhangi bir imar yapım müsaadesi verilip verilmediği hususlarında halk arasındaki bilgi eksikliğini gidermek için Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri olarak basın açıklamasına gerek duyulmuştur.Sözkonusu alanın Turizm alanı olarak tespit edilip Turizm Tesislerinin yapılabilmesi için kamu yararı kararı alınabilmesi maksadıyla, İl Özel İdaresi'nin teklifiyle konu 12.04.2021 tarihinde İl Daimi Encümenince değerlendirilmek üzere Encümen Gündemine alınarak görüşülmüştür. Mevcut konu ile ilgili Encümen üyelerinin aynı gün ve devam eden günlerde yaptığı görüşme ve incelemeler neticesinde Kamu Yararı Kararı alınması hususunda Encümende görevli dört üye olumlu karar vermiş olup İl Genel Meclisi tarafından Encümende görev alması kararlaştırılan üç adet Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclis Üyesi olumsuz oy vererek kararı şerhli imzalamış ve şerh gerekçelerini yazılı olarak karar dosyasına koymuşlardır.İl Daimi Encümeninden üç olumsuz oya karşılık dört olumlu oyla geçen kamu yararı kararı alınması teklifi Bakanlık onayına sunulmuş olup Bakanlıkça da onaylanmıştır.Bunun üzerine İl Daimi Encümeninde görev alıp sözkonusu alanda Turizm tesisi kurulabilmesi için Kamu Yararı Kararı alınması talebini reddeden Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclis Üyeleri EDİRNE idari mahkemesine dava açarak Kamu Yararı Kararının iptalini istemişler ve EDİRNE İdare Mahkemesi 22.02.2022 tarihinde vermiş olduğu karar ile İl Genel Meclis üyelerinin talebini haklı bulmuş olup sözkonusu alanda Turizm tesisi kurulabilmesi için alınan Kamu Yararı Kararının iptalinin gerektiği kararına hükmetmiştir.Talep sahipleri EDİRNE İDARE MAHKEMESİNİN Kararına itiraz ederek konuyu İSTANBUL Bölge İdare Mahkemesi 10. Idari Dava Dairesi Başkanlığı'na görüşülmek üzere taşımışlardır. İSTANBUL Bölge İdare Mahkemesi 17.02.2023 tarihinde EDİRNE İdare Mahkemesinin kararını onamış ve talep sahiplerinin talebini red etmiştir.
Tüm bu sürecin sonunda SİSLİVADİ Olarak adlandırılan alana ruhsatsız olarak yapılan BUNGALOV Tarzı binalar için İI Özel İdaresi tarafından yıkım kararı alındığı halde yıkım gerçekleştirilmemiş olup mülk sahibinin ruhsatsız yapılarda kaçak olarak faaliyetini sürdürmekte olduğu anlaşılmıştır.Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclisi üyeleri olarak llimiz sorumluluk sahamızdaki konulara en ince detaylarına kadar hassasiyetle yaklaşıp en doğru kararı verebilmek için çaba göstermekteyiz. Böylesi acı sonuçlar doğuran bir hususta, gösterdiğimiz hassasiyet ve haklılığımız ne yazık ki üzüntümüzü ve acımızı azaltmamakta olup daha da arttırmaktadır.
Bizler CUMHURİYET HALK PARTİSİ KIRKLARELİ İl Genel Meclis Üyeleri olarak sel felaketinden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sel felaketinde yitirdiğimiz canlara rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER