© Manşet Haber Gazetesi 2021

CHP KIRKLARELİ MERKEZ İLÇE SEÇİMİNİ BEYAZ LİSTE KAZANDI

 

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli 38. Merkez İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) yapıldı.
 CHP Merkez Kongresinde  Beyaz Liste ile Cevahir Cem Yarım, Yeşil Liste ile Ozan Yetkin Hazar Başkanlığında iki liste yarıştı.

Kırklareli AKM  Konferans Salonundaki kongreye Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu, Fahri Özkan  CHP  İl Başkanı Gürcan Saatçı,bazı Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, davetliler ile partili delegeler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan başkanlığına Kırklareli Belediye eski Başkanlarından Cavit Çağlayan ile 3 katip üye oy birliği ile  seçildi. 

Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından faaliyet raporu,çalışma raporları ile gelir gider raporları okundu ve oybirliği ile ibra edildi

Yapılan konuşmaların ardından  iki listenin  Başkan adayları kendilerini ve yönetim kadrolarının tek tek tanıtımını yaptı.. İlk Konuşmayı yapan Beyaz Liste Başkan adayı Cevahir Cem Yarım yaptı.Yarım , değişim sloganı ile yola çıktıklarını ifade  ederek ilk kez delege seçimleri öncesi adaylığımı açıklamıştım.Bugünde yönetim kadrolarımızı oluşturarak sizlerden yeni dönem için yetki istiyoruz.Genç bir ekip olarak ayrıştırmak için değil birleştirmek için aday olduk.Partimizin seçimlerde başarısız olması nedeniyle bizim gibi gençler ve kendini genç hissedenler olarak partimizin  önünü açmak için Kırklareli'nden başlayarak değişimine ihtiyaç olduğunu düşünerek aday olduk.dedi. Toplantılarımızı mahallerde yapacağız köy ve mahalle gezileri ile kendimizi halka anlatacağız.Yaşasın Sol, Yaşasın CHP diyerek tamamladı.Yarım konuşmasının ardından listesinde yer alan 16 kişilik yönetim aday listesini delegelere tanıttı ve delegelerden destek istedi.

Yeşil Liste adayı Ozan Yetkin Hazar da konuşmasında CHP de üye profilini inceledik.Gençler ve kadınların yok denecek kadar az ve Merkez ilçe yönetiminin ise 60 yaş üstü olduğunu ifade ederek göreve geldiğimizde  partiyi gençlere ve kadınlara açacağız dedi.Hazar konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde ilçe Başkan adayının olmaması partimize yakışmadı sözleri ardından beyaz liste yönetim ve delegeleri tepki koyarak salonu terk etti ve ortam gerildi.Divan Başkanın müdahaleleri ile ortam sakinleşti ve Hazar da yönetim listesinde yer alan yönetici isimleri tanıttı ve delegelerden destek istedi.

İki sandıkta toplam 362 delegeden 325 delegenin oy kullandığı görüldü.Sandıkların açılıp sayılmasının ardından 1. Sandıkta Beyaz listenin 88 oy Yeşil listenin 69 oy aldığı görüldü. 1 oy ise geçersiz sayıldı. İkinci sandıkta yapılan sayımda da Beyaz listenin 95 Yeşil listenin ise 82 oy aldığı görüldü. Seçim kurulu birleştirme tutanağının ardından Beyaz liste adayı Cevahir Cem Yarım 183 oy alarak seçimi kazandı. Yeşil liste adayı Ozan Yetkin Hazar'ın ise 141 oy aldığı görüldü. Seçim sonucunun belli olmasının ardından Yeşil Liste adayı Ozan Yetkin Hazar seçimi kazanan beyaz liste adayı Cevahir Cem Yarım  ve ekibini tebrik ederek başarılar diledi.  

Yapılan seçim sonucunda beyaz liste adayı Cevahir Cem Yarım Kırklareli'nin yeni Merkez ilçe Başkanı olarak  seçilirken yönetim kurulu asil  üyeliklerine ise, Umut Başgelen, Hande Becerik,Çağdaş Dağ, Münise Didikoğlu Serap Dengiz , Neslişah Erseçkin, Berk Eşiyok, Birol Kaplan, Özlem Karakılavuz, Çağatay Koca, Emre Peközer, Selçuk Türkoğlu,  Cansu Yalım, Şahin Yetiş, Aliye Gözde Yıldırım, Güven Özgür Yücesoy seçildi.      

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER