© Manşet Haber Gazetesi 2021

EĞİTİM SEN 12.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kırklareli Şubesinin 12. Olağan Genel Kurulu AKM de yapıldı.
Eğitim Sen Kırklareli Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Kırklareli Belediyesine ait AKM salonunda 25 Kasım 2023 tarih saat 12.00 de yeni yönetim ve organlarını seçecek 12. Olağan Genel Kurulunu yaptı.
Açılış, yoklama, saygı duruşu ile başlayan kongrenin ardından divan seçimi yapıldı. Eğitim Sen Kırklareli eski Şube Başkanlarından Seyfi Meriç'in başkanlığında 2 kişiden oluşan katip üye oy birliğiyle seçilerek divan oluşturuldu.
Divan oluşumu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu üyesi İlkay Budak Çinkılıç yaptı.Cinkılıç konuşmasında,sendikal mücadelenin geçmişi ve Türkiye'de emek mücadelesinden söz etti.Cinkılıç bugun aynı zamanda  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü.Bir gece yarısı çıkılan  İstanbul sözleşmesinden çıkılan günden bu yana 603 kadın öldürüldü.464 kadının ölümünün de şüpheli bulunduğunu,söyledi.Cinkılıç konuşmasında, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana 21 yılda Türkiye'de 7990 kadının öldürüldüğünü söyleyerek 25 Kasım Kadına Şiddet e karşı Mücadele gününde bu tablonun bir savaş bilançosu gibi olduğunu ifade etti ve ölen tüm kadınlarımızın önünde saygı ile genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alam 2021 Tüm Emekliler Sendikası Kırklareli Şube Başkanı Hüseyin Budak, ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç TMMOB İKK İl Temsilcisi Erol Özkan ve diğer konuklar da söz alarak konuştu ve kongrenin hayırlı olması talebinde bulundular.

Konukların konuşmaların ardından Genel Kurulda gündemde yer alan çalışma raporunu okuyan Şube Başkanı Okan Balcı Eğitim Sen Kırklareli Şubesi ile Eğitim sen Genel merkez olarak yerel ve genel siyaset üzerinde yapılan çalışmalar hakkında delegeleri bilgilendirerek Eğitim Sen demokrasinin ve sendikal mücadelenin olmazsa olmazı ve lokomotifidir dedi.

Şube Başkanının konuşmasının okunan denetleme kurulu ve diğer gelir gider raporları ayrı ayrı okundu ve ayrı ayrı oy birliği ile ibra edilmesinin ardından gündemde yer alan seçim maddesine geçildi.

Çarşaf liste halinde yapılan seçimde Yönetim Kuruluna 14, Disiplin Kuruluna 6, Denetleme Kuruluna 5 Genel Merkez Delegeliğine 2 aday başvuru yaptı.

Yapılan oyla sonucunda ise alfabetik sıraya göre  İlkay Budak Cem Kılıç, Nurhuda Dirim, İnanç Ulukan, Mikail Kurt, İsmail Karakaya, Eser Çolak ve Okan Balcı seçildi.

Denetleme Kuruluna,Ersel Cinkılıç,Hasan Hüseyin Erdem Nazan Özkan
Disiplin Kuruluna Yessari Demiraslan,Cansu Doğan Çağlar, Hasan Tuğrul Demiral
Genel Merkez Delegeliğine ise Okan Balcı seçildi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER