© Manşet Haber Gazetesi 2021

EĞİTİM SEN ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Eğitim Sen Kırklareli Şubesi üyeleri gelenekselleşen kahvaltıda buluştu
Eğitim Sen Kırklareli Şubesi Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla sendika  üyelerini geleneksel dayanışma ve kaynaşma kahvaltısında buluşturdu.
Eğitim Sen Kırklareli Şubesi tarafından  düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Mahallesi 200 konutlar lokalinde geleneksel dayanışma ve kaynaşma kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdi. Eğitim Sen Kırklareli Şubesi tarafından geleneksel hale gelen ve sendika üyelerinin bir araya gelerek geniş katılımlı olarak düzenlenen ve eğitimcilerin aileleriyle birlikte yoğun katılım gösterdiği kahvaltıya siyasi parti ve STK temsilcileri de katılarak destek verdi.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Okan Balcı, " Eğitim Sen Şubesi adına Hepinize hoşgeldiniz diyorum ve tüm Eğitim camiasının 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününü kutluyorum. Sonbaharın güneşli günlerinde Eğitim Sen güneşinin sofrasının altındayız. Dostların arasındayız.Bu sabah buraya gelip hazırlanırken  Süleyman Çavuş çeşmesi gözümüze takıldı. Süleyman Çavuş öğretmenimiz Eğit Sen'in kuruluş dilekçesini veren öğretmenlerimizden bir tanesi. Bu vesileyle özellikle bu Kırklareli'nde emeği olan, vefat eden, eğitim emeksicisi arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi de anmak istiyoruz. Süleyman Çavuş öğretmenimizin dışında bu mahallede oturan,  işyeri temsilcisi olarak gerek yöneticisi olarak hep yanımızda olan ve sonsuzluğa uğurladığımız Nedim Bakkal öğretmenimiz, Nadir Bora öğretmenimiz, Osman Toy öğretmenimiz, Çetin Alparslan öğretmenimiz ve Mustafa öğretmenimiz ve daha nice öğretmenlerimizi anıyoruz. Süleyman Çavuş çeşmesinin önünde Eğit-Sen ve Eğitim Sen de emeği olanları saygı ile selamlıyorum. Eğitim Sen'in bir gelenek olduğunu Encümeni Muallimin den TÖS e, TÖB-DER e, EĞİT-SEN e ve EĞİTİM-SEN e olanki süreçte öğretmenlerin örgütlü mücadelelerine uzanan bir gelenek olduğunu biliyoruz. Geçmişten aldığımız bu destekle hep birlikte yaşatmaya çalışıyoruz. Elbetteki Türkiye'de 20 yıldır sürekli gelen bir iktidar var ve daha bu yılın başında ÇEDES gibi uygulamayla laik, bilimsel, demokratik eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik adımlar atmaya başladı bile.Eğitim Sen olarak  yine biz laikliği,bilimselliği savunan ve izmirden başlayarak  bütün işyerlerinde özellikle laik eğitim ve laiklik ve bilimsel eğitimi gündem değiştirme çabaları içerisinde bulunmaya devam ediyoruz. Bütün bu olumsallıklara rahmen değerlerimizi ilkelerimizi yaşatmaya devam ediyoruz.Emek ve Demokrasi mücadelemiz geçmişten bugüne sürüyor, sürecek dedi.

Balcı açıklamasında biz bir emek örgütü olduğumuz kadar aynı zamanda bir dayanışma, bir Barış örgütüyüz.İnsanların farklılaştırılmalarına, kışkırtmalarına karşı  aynı zamanda onların  tektipleştirilmesine karşı onların demokratik haklarını da savunan bir örgütüz.Önümüzdeki süreçte bize yeni yeni görev yüklüyor. Bu süreçte bugün olduğu gibi her zaman bir arada olmaya devam edeceğiz dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER