© Manşet Haber Gazetesi 2021

Festivalin tadı damaklarda kaldı

 

23-24-25 Mayıs tarihlerinde 30.su gerçekleştirilen Kırklareli Uluslararası Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, zengin içeriği, her kesime ve her yaşa hitap eden etkinlikleri ve onbinlerce vatandaşı buluşturan konserleriyle, Trakya’ya damgasını vurdu. Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, festival sonrası bir mesaj yayınlayarak; birçok kurum ve kuruluşa ayrı ayrı teşekkür etti.

30. Kırklareli Uluslararası Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, gündüz ve gece etkinlikleri, muhteşem konserleri ve Trakya bölgesinden katılan onbinlerce ziyaretçisiyle, tadı damaklarda kalan bir organizasyon olarak, Kırklareli tarihindeki yerini aldı.

23 Mayıs Perşembe günü; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Kırklareli Valisi Birol Ekici başta olmak üzere; il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da katıldığı kortej yürüyüşü ile start alan festival, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda, çeşitli gösteriler ve sonra geleneksel kakava ateşinin yakılmasıyla devam etti. Ateşin yakılmasından sonra başlayan sağanak yağış, ilk gece etkinliklerini ertelese de, sonraki günler, herkesin keyfini yerine getiren programlar düzenlendi.

24 Mayıs Cuma günü, festival haftasıyla entegre düzenlenen Türk Mutfağı Haftası Balkan Şehirleri Buluşması da gerçekleşti. Rektörlük Kültür Merkezi’ndeki programa, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut da katıldı.

Aynı gün, festival dolayısıyla Kırklareli’nde ağırlanan Bulgaristan Karnobat’lı misafirlerden bir heyet, Belediye Başkanı Derya Bulut’u makamında ziyaret etti.

Gündüz programlarında, Gençlik Haftası etkinlikleri de devam ederken, 5. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından, Sabahattin Ali Sokağı’nda bir konser verildi.

Yine Türk Mutfağı Haftası kapsamında, gar binası önünde şefler tarafından bir program gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Derya Bulut, burada şeflerin çalışmasına eşlik etti, sonrasında ise gar binası içindeki resim, heykel ve fotoğraf sergisini ziyaret etti.

İkinci günün gecesinde, Millet Bahçesi’ndeki ana sahne konserleri, Efe Çakmak’ın muhteşem performansıyla başladı. Ardından sahne alan Zara, binlerce katılımcıya müzik ziyafeti çekti.

25 Mayıs Cumartesi günü ise, etkinlikler, Sabahattin Ali Sokağı’nda, Prof. Dr. Üstün Dökmen’in söyleşisi ile başladı.

Belediye Başkanı Derya Bulut, gün içerisinde, festival kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren genç sporculara ödüllerini takdim etti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen resim sergisini gezdi, festival bünyesinde açılan kitap fuarını ziyaret etti ve yazarlarla sohbet etti, stand ziyaretlerinde bulunarak, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Bulut, akşam ise eşi Özge Bulut ile birlikte Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Kırklareli Üniversitesi’nde düzenlenen gala yemeğine katıldı.

Festivalin kapanış konserlerinde ise, sahneye ilk olarak Yaman Bakkaç çıktı. Göz dolduran performansıyla Bakkaç, katılımcıları coşturdu. Hemen ardından ise günlerdir beklenen an geldi ve Reynmen, büyük bir coşku seli eşliğinde Kırklarelililer ile buluştu. Binlerce kişi hep bir ağızdan Reynmen’e eşlik etti. Gecenin finalini ise beğenilen sanatçı Buray yaptı. Dev bir seyirci korosuyla şarkılarını söyleyen Buray, festivale unutulmaz bir kapanış yapmış oldu.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, festival ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Açılış kortejinden son konserine kadar 30. yılına yaraşır bir görkemle kutladığımız Kırklareli Uluslararası Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivalimizi güzel anılarla hep birlikte geride bıraktık.  Festivalimizin yoğun çalışma ve özveri gerektiren hazırlık aşamasında her zaman yanımızda olan başta Valimiz Sayın Birol Ekici’ye ve Kırklareli Valiliğine, Kırklareli İl Özel İdaresine, İl Emniyet Müdürümüze ve tüm emniyet müdürlüğü personeline, İl Jandarma Komutanımıza ve tüm jandarma personeline, İl Sağlık Müdürlüğüne ve tüm sağlık çalışanlarımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Gençlik Spor İl Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Kırklareli Üniversitesine, Kırklareli Kent Konseyine, TREDAŞ’a, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasına, Belediye Meclis Üyelerimize, festival açılış kortejimizi ve festivalimizi renklendiren yazarlarımıza, sanatçılarımıza, halk dansları topluluklarına, sporcularımıza, akademisyenlerimize, yurt dışından katılım sağlayan tüm gruplara, festivalimize desteklerini esirgemeyen sivil toplum örgütü temsilcilerimize, kooperatif, dernek ve oda temsilcilerimize, değerli basın mensuplarına, gecesini gündüzüne katarak çalışıp büyük emekler veren tüm mesai arkadaşlarıma, bu görkemli festivalin bugüne gelmesinde emeği bulunan ve kurumsal belleği yaratan Kırklareli Belediyesi ailesine ve her zaman teşekkürün en büyüğünü hak eden, 30 yıldır kültürümüze sahip çıkan ve festivalimizi anlamlı kılan çok kıymetli hemşehrilerime; değerli Kırklareli Halkı'na  bizlerle birlikte oldukları için çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Hemşehrilerim,

Kırklareli’miz uzun bir aradan sonra düzenlediğimiz festivalimiz ile eğlencenin ve coşkunun en büyük adresi, Kakava’nın en çok yakıştığı şehir olduğunu herkese yeniden hatırlattı. Bizler, mesai arkadaşlarımla birlikte, her şeyin en iyisini hak eden siz sevgili hemşehrilerimiz için en iyisini sunmaya devam edeceğiz.

Birlikte daha nice festivallere ,sağlık ve mutlulukla ulaşmak dileğiyle hepinize sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER