© Manşet Haber Gazetesi 2021

Geç Kalma Sağlıklı Kal

Türkiye'de her yıl geleneksel olarak çeşitli etkinliklerle kutlanan 'Meme Kanseri Haftası'' nedeniyle Kırklarelin'de de bir dizi etkinlik düzenlendi.


Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Kanser Savaş Derneği,Kırklareli Ümiversitesi Sağlık Fakültesi öğrenci ile vatandaşlarında katılarak destek verdiği yürüyüş İl Sağlık Müdürlüğü önünde başladı.
1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında 18 Ekim Cuma günü saat 15.00’da farkındalık yürüyüşüne İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’un eşi Özge Bulut, sağlık çalışanları, tıp fakültesi öğrencileri,çeşitli STK ve Sağlık çalışanları ile vatandaşlar katılım gösterdi.
İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan ve İstasyon caddesi ile Gar binası önüne gelen topluluk ardından Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit yaptığı konuşmada,Türkiye'de yapılan araştırmalarda kadınlarda 8 kişiden birinin meme kanseri olduğunu biliyoruz.20 yaşın üstünde her kadın için bu risk vardır ve önemli olan erken teşhistir.Buradan kadınlarımıza sesleniyorum ücretsiz tarama testinizi yaptırın ki erken teşhisin önemi bu yüzden son derece önemlidir dedi.
Kanser Savaş Derneği Başkanı Remzi Berker'de konuşmasında,Kanser, memede zaman içinde büyür.Ve çağımızın hastalığı olan kanser hastalığında erken teşhis önemlidir.O yüzden kanderden değil geç kalmaktan korkun diyoruz. Erken safhada herhangi bir belirti vermezken daha sonra memede ele gelen sertlik, meme ucunda ve oluşur  ve ölüme neden olur dedi.
Günün önemi ile ilgili yapılan konuşmalardan sonra  Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yaptığı  gösterilerin ardından etkinlik sona erdi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER