© Manşet Haber Gazetesi 2021

İğneada Sel Felaketinde Cinayet Şüphesi

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden sel felaketi davasında, felakette yaralı kurtulan Hüseyin Duman ve kızı ile damadını  kaybeden Safiye Yaşa, adalet arayışlarını sürdürerek önemli açıklamalarda bulundular. Davanın gündeminde ise iddialar ve ilişkiler zinciri yer aldı

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden sel felaketi davasında, felakette yaralı kurtulan Hüseyin Duman ve kızı ile damadını  kaybeden Safiye Yaşa, adalet arayışlarını sürdürerek önemli açıklamalarda bulundular. Davanın gündeminde ise iddialar ve ilişkiler zinciri yer aldı.Hüseyin Duman açıklamasında, Ümit Solmaz’ın ölümünün aydınlatılması için verdiği mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti. Duman, adliyede yaşanan olayların ve davaya etki edebilecek ilişkilerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Duman, özellikle dönemin valisi Osman Bilgin ve Bülent Bayrak’ın davada sorumluluk taşıdığına dair bilirkişi raporunu hatırlatarak, bu kişilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Duman, savcının raporu dikkate alarak gerekli cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti.Ayrıca Duman, adliyede dönemin savcısı Hazım Aslancı ile Bülent Bayrak arasında gerçekleşen gizli görüşmelere dikkat çekti. Bu ilişkilerin adaleti etkileyeceğini savunan Duman, "Bu mahkeme oldu bittiye getirilemez. Ümit Solmaz'ın ölümü aydınlatılacak," diyerek mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.Hüseyin Duman yaptığı açıklamada 4 soru sordu. 
Soru 1. Ümit Solmaz'ın  eski eşi Hatice hanım bir adreste eski vali Osman Bilgin'in adamları tarafından alınıp, sorgulanıp bir şekilde tehdit  edildimi.? Oranın kamera kayıtlarını istiyoruz.Hangi sıfatla ne teklif edildi? onun detayını bilmek  istiyoruz.Çünkü burada bir rüşvet teklifi varsa Hatice hanım bunu ortaya çıkardıysa savcının ne yapması lazım.?.Hatice hanımı tebrik edip rüşvet teklif edeni ve vereni cezalandırması lazım ama Hatice hanımı da zora sokuyorlar.Yani kahraman olduğu için kendisine önerilen paraya tamam demediği için doğrusunu yaptı parayı almadı ve bu durumu bizim önümüze getirdi.Bu iddialarımız doğrumu bunların ayrıntılarını 4 Eylüle kadar bunun cevabını bekliyoruz .
Soru 2.Sisli Vadi Kırklareli'ne yaklaşık 2 saat uzaklıkta.Engebeli dar bir yoldan gidiyorsun Hazım Aslancı'ya soruyorum?.Sen 3 yıllık görev içersinde 2 kere kahvaltı düzenlemişsin. Bunun 2 tanesi neden vadilerden, dağlara tırmalarak, niye 2 saatlik yerde kahvaltı programı yaptın?. Neden?.Kimi tanıyordun orada kiminle ne işin vardı?.Neden herkesi oraya götürdün eğer bu sorunun da cevabını açıklamazlarsa HSK 'ya gideceğiz suc ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız .
Soru 3. Bülent Bayrak hiç bir sıfatı olmadan dönemin savcısı Hazım Aslancı'yla Adliye Binasında makamında ne görüştü.?.Adliye Binasında hangi sıfatla kabul edilidi.?. Ben mağdur olarak Hazım Arslancı ile  görüşemedim. Yeni gelen Başsavcı bize rendevu verdi.Başsavcının makamına 10 kapıdan geçerek, özel kartlı geçişlerinden geçerek girebildim.Sayın savcı sen Bülent Bayrak'ı hangi sıfatla içeriye alıyordun?.İçeride ne konuşuyordunuz?. Ne planlıyordunuz?. Sonra  yemek yediğiniz faturaları nerede?. Adliyede çalışan Adliye komisyon başkanları,Başsavcı heryere gitmezler.Bunlar önceden bir yer belirlerler, jandarma yada emniyet güvenlik alırlar, tedbir alırlar, Valiye bildirirler ondan sonra giderler. Çünkü olası bir suikastte hepsini öndürürler orada.Peki sen bir yere giderken orayı araştırdın, biliyorsun.Burası kaçak bir yapı. Vali biliyor, sen nasıl gittin kardeşim oraya? faturayı getir, göster, kaç para ödedin oraya Hazım Arslancı?.Yemek parası verdin mi?yoksa şöyle mi denildi acaba? Ya sen gel buraya, bir kahvaltı düzenleyelim. Parasıda önemli değil.Bütün herkesi buraya getir, senin de şanın yürüsün mü? denildi yoksa.Başka birşeyin karşılığında mı kahvaltıya gittin?.Ama faturası varmı?faturasını getirirsen bende diyeceğim sende kaçak bir yere gittin o zaman sen suçlusun.
Soru 4. Adliyede bizim iddianameye neden Muzaffer Lekesiz atandı? Niçin? adliye binasında başka savcı yokmuydu? ve savcı neden elindeki bilirkişi raporunda Ufuk Erbay için bilirkişi raporunda diyorki eğer imar kimliklerinde ve imarın getirdiği talimata uysalardı burada 6 kişi ölmeyecekti diyor ve bunu kime söylüyor Muzaffer Lekesize söylüyor. Diyorki bunu dikkate alın Muzaffer Lekesiz. Bilirkişi raporunu alıyor orada  kocaman yazıda yazıyor 6 kişinin ölümünden Vali Osman Bilgin ,Bülent Bayrak suçludur diyor. Bunlar eğer bu yapıları yapmasaydılar 6 kişi ölmeyecekti.Yani bilir kişi şunu diyor kasıt var diyor olası kast oluşmuştur diyor. Ama Muzaffer Lekesiz bu rapora rağmen nasıl bir iddianame hazırladı? Mahkemeye taksirli suçtan verdi.  yani 6 kişinin ölümü sadece 3 ile üç buçuk yılla yargılanmakla kalacaktı.Ama biz diyoruz ya Safiye Yaşa çıktı kızının etrafında, damadının, evladının mücadelesine başladı bizleri uyandırdı. Biz bundan sonra onun " Kılına zarar getirmeyeceğiz" kılına haberleri olsun. Muzafer Lekesiz'in eşi ne iş yapıyor ? 2. ağır Ceza Mahkemsinde hakim. Başsavcı orada kahvaltı yapıyor.Bülent Bayrak Başsavcının odasından çıkmıyor.Ondan sonra bizim davavımızı Müzaffer  lekesiz'e  veriyor.Sonra onun eşi de  2. Ağır Ceza mahkemesinde hakim. Tepeden tırnağa herşeyi ayarlamışlar önümüze koyuyorlar. Bunu yeyin diyorlar ama biz yemeğiz.Bundan sonra Muzaffer Lekesiz'in eşinin girdiği 2.Ağır Ceza mahkamesi davasının kararını tanımıyoruz tanımayacağızda dedi.. 
Safiye Yaşa ise, kızı ve damadını kaybettiği sel felaketinin ardından büyük bir acıyla baş etmeye çalıştığını ifade etti. Yaşa, davanın hak ettiği şekilde yürütülmediğini düşündüğünü belirterek, adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Yaşa açıklamasında,Bülent Bayrak'ın konuşmayın, basınla görüşmeyin demiş olduğu bir tanık var.Tanık dinlenicek o tanık birşey anlatmayacak ama  orada yaşanan anı anlatacak.Biz kendisini dinledik. Ümit Solmaz'ın cinayetiyle alakalı konuştukları çok net çok büyük ip uçlarını gösteriyor.Zaten Ümit Solmaz'ın 2 tane otopsi raporu var ve otopsi raporunda Ümit Solmaz'ın kulak arkalarında ve kollarında patuaş var.Bu ne demek Barut artığı değil yakından ateş edildiğinde kişinin vücudunda olan yanıklar demekmiş. Emnivet Müdürlüğünden öğrendim.Kişi suya düştüğünde barut arttığı gidermiş ama patuaş gitmezmiş.Bu raporu biz yazmadık, Ayşe, Fatma yazmadı bu raporu.Savcı o anın yetkileri tarafından imzalanan bir rapordur.Ailesi öldürüldüğünü idia ediyorlardı bizde arkalarındaydık.Bugün avukatları bir dilekce verdi Ümit Solmazın telefon hattı ve iş hattı Sisli Vadi iş hatlarınında bütün hatların dökümanlarının cıkarılmasını istiyoruz. Çünkü Ümit Solmaz öldürüldü.Çok canlı ifadeler var ifadeyi ben basınla paylaşıcam sizlerde bunları yayınlarsanız sevinirim çünkü bu çok önemli. Neden Ümit Solmaz'ın öldürüldüğü kapatılıyor?.Neden bizim kamera kayıtlarımız hala yok diye hep sorduk. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde kamera kaydı yok, kamera kaydı tespitinin burada yaptıramadığımız şeyi yurt dışındamı yaptıracağızYaşa, davada yaşanan usulsüzlüklerin üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı ve bilirkişi raporlarında belirtilen olası kastın dikkate alınmasını talep etti. Özellikle kızının ölümünün bir tesadüf değil, ihmal sonucu gerçekleştiğini belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Hüseyin Duman ve Safiye Yaşa'nın bu açıklamaları, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın seyrini etkilemeye devam ediyor. Her iki isim de adaletin sağlanacağına olan inançlarını koruyarak, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER