© Manşet Haber Gazetesi 2021

İğneada'daki 6 kişinin öldüğü selde yıkılan tesiste keşif yapıldı

İğneada'da Sisli Vadi olarak bilinen ve geçen yıl yaşanan sel felaketinde  6 kişinin öldüğü tesiste keşif yapıldı.

Davanın görüldüğü Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Mahkemece verilen keşif kararı uyarınca Cumhuriyet savcısı, hakim ile İstanbul Teknik Üniversitesinden oluşturulan heyet, durumunun tespiti için olay yerinde inceleme yaptı.
Kırklareli Adliyesinde bir araya gelen heyet daha sonra konvoy halinde yoğun güvenlik önlemleri altında Kırklareli Adliyesinden keşfin yapılacağı İğneada sel selaketini yaşandığı Bonglo evlerinin önüne gitti.
Kırklareli 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tek tutuklu sanık Bülent B. ring aracı ile olay yerine getirildi.
Jandarma tarafından olay yerine yaklaşık 500 metre mesafede yoğun güvenlik önlemleri alınarak gazetecilerin olay yerine girişine izin verilmedi.Basın mensuplarının girişine izin verilmemesi üzerine avukatlar bu olaya ve Cumhuriyet savcısı ile hakime tepki gösterdi.
Yaklaşık 4 saat süren keşfin ardından Sel felaketinde kızını ve damadını kaybeden Safiye Yaşa gazetecilere  yaptığı açıklamada, bugün çok zor bir gün geçirdiklerini söyledi. Acılarımız çok taze.Bugün yürüttüğümüz Hak,Hukuk, Adalet mücadelemizin ne kadar haklı olduğumuz görüldü.Gazetecilerin görev yapmasına engel olundu olay yerine alınmadı.Basının görev yapmasına, görüntü almasına yasak kararının hakim tarafından verilmesi ise sanığın lehine olmuştur.Sanık Bülent B. ye bilirkişi heyetince sorular soruldu ve sorularda temeli olmayan ve ve kum üzerine yapılan evler heyet tarafından yerinde tespit edildi.Bizim çocuklarımız bu yapılarda can verdi.İlk günden beri bizim Adalet arayışımızdaki temel gerekçemiz bu yapılarda hayatlarını kaybedenlerin sorumlusu olan sanık Bülent B."bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan değil, "olası kastla öldürme" suçundan yargılanmasını istediklerini bunun içinde mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Sel felaketinde ablası ve eniştesinin hayatını kaybeden  Mehmet Han Yala da konuşmasında sanıkların en ağır cezayı almasını istediklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER