© Manşet Haber Gazetesi 2021

KADINLAR 3 EKİM’DE MECLİSTE!

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), kadınların eğitim hakkından çalışma hakkına, sanat yapmasından spor yapmasına kadar tüm haklarına açıkça yoğun saldırıların olduğu bir süreçte Meclis’in fiili açılış gününde Mecliste kadın vekillerle buluşacak.
EŞİK tarafından yapılan yazılı açıklamada, EŞİK: KADINLAR 3 EKİM’DE MECLİSTE! olacak denildi.Yapılan açıklamada, 
Kadınların eğitim hakkından çalışma hakkına, sanat yapmasından spor yapmasına kadar tüm haklarına açıkça yoğun saldırıların olduğu bir süreçte kadınlar meclisin fiili açılış gününde mecliste olacak. 
Kadınlar kadın vekillerle buluşarak kadınların dayanışmasını ve ortak mücadelesini bir kez daha gösterecek. Hayatlarımızdan, haklarımızdan, hayallerimizden vazgeçmeyeceğimizi tüm Türkiye’ye ve dünyaya bir kez daha hatırlatacak. Herkesi kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek olmaya çağıracak.
EŞİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kadınların 3 Ekim TBMM Programı:
09.30’da,TBMM Dikmen Kapısı'nda buluşarak içeri giriş.
11.00’de Tüm muhalefet partilerinden kadın milletvekillerin katılımıyla TBMM basın odasında basın toplantısı.
11.30 ya da 12.00’da Tüm muhalefet partilerinden kadın vekillerin Türkiye’nin dört bir yanından gelerek TBMM bahçesinde bekleyen kadınlarla buluşması.
Kadınların vekilleri ve parti gruplarını ziyareti.
15.00'de kadın milletvekilleri salondan, kadınlar locadan TBMM Genel Kurulu’na katılım.
Genel Kurul’dan sonra TBMM bahçesinde, günün değerlendirilmesi için katılacak vekiller, basın ve kadınlar olarak kısa bir değerlendirme.
EŞİK platformunun çağrısıyla buluşan kadınlar, 3 Ekim'de Mecliste kadın vekillerle birlikte herkesi kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek olmaya çağıracak denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER