© Manşet Haber Gazetesi 2021

KIRKLARELİ BAROSU 71. YAŞINDA

Kırklareli Baro Başkanlığı kuruluşunun 71. yıl dönümünü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı . 

 

Kırklareli Baro Başkanlığı kuruluşunun 71. yıl dönümünü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı . 
Baro Başkanlığı tarafından Özgürlük ve Demokrasi meydanında bulunan Atatürk anıtına Çelenk sunumunun,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Kırklareli Baro Başkan Yardımcısı Av. Ayşegül Tükel Yüzkollar okudu.Yüzkollar okuduğu basın açıklamasında,Kırklareli Cumhuriyet devrimlerinin ışığında, bundan tam  71 yıl önce bugün Kırklareli Baromuzun kuruluşu gerçekleşmiş, o günden bugüne bizler, mensubu olmaktan onur duyduğumuz, baromuzla Cumhuriyetimizin temellerinden Atatürk ilke ve devrimlerinden  aldığımız güç ile demokratik hukuk devletini yılmadan savunduk.Baromuzun kuruluşundan bugüne kadar bu kutsal mücadeleye omuz veren ebediyete intikal eden başta Baro Başkanlarımıza, baromuzun organlarında bugüne kadar  görev alan her bir meslektaşımızı rahmet ve saygı ile anıyor bu vesile ile Kırklareli Barosu’nun mensubu olmaktan duyduğumuz gururla; kurucularımızın  taşıdığı ruh, azim ve vatan sevgisi ışığında bizlere emanet ettikleri bu kutsal mirası her durum ve koşulda koruyarak Cumhuriyetin, Demokrasinin, Hukukun üstünlüğünün, Atatürk İlke ve İnkılaplarının savunucuları olacağımıza burada bir kez daha söz veriyoruz. Bize bu gücü ve gururu yaşatıp tarihe adını altın harflerle yazdırmış tüm Başkanlarımızı, Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve meslektaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.
Değerli meslektaşlarım; Kırklareli  Baromuz kurulduğu günden  bu yana hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğünü savunmak, temel insan haklarının korunması adına görevler üstlenmek, hak arama hürriyetinin önündeki engelleri aşmak adına üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir.  Duruşumuz her daim hukuktan yana olmuş, hukukun gereği ne ise bunu hiç çekinmeden yerine dün nasıl getirdik ise baromuzun bize yüklediği tarihsel misyon gereği bugün de getirmeye  devam edeceğiz. Ne acıdır ki hukukun ağır bir şekilde örselendiği, mesleki anlamda zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda meslektaşlarımızın tüm sorunlarının çözümünün odak noktamız olduğu bilinci ile yılmadan çalışıyoruz. Biliyoruz ki tarih boyunca yargıyı dikensiz gül bahçesine çevirmenin peşinde olan iktidarlar bugün de aynı hayallerin peşindeler, ancak savunmanın olmadığı bir yargının ''YARGI'' olmayacağını haykırıyor, Kırklareli Barosu olarak söz SAVUNMADA diyoruz.   Evet, bizler her şeyden önce Avukatız, aldığımız eğitimin gereği olan hukukun gösterdiği yolda hak arama mücadelesinin yılmaz neferleriyiz. Bu kapsamda yaşam hakkının kutsal olduğu bilinci ile bunu koşulsuz şartsız savunmaya devam edeceğiz. Zira son zamanlarda tartışılan sokak hayvanlarının toplu itlafı gibi toplumsal barışı bozacak düzenlemelerin hukukun ana ilkeleri ile bağdaşmadığını, her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu siyasi iktidara bir kez daha hatırlatıyor, yapılmak istenen çağ dışı bu  düzenlemeden bir an önce dönülmesini talep ediyoruz. Değerli meslektaşlarım, 71. kuruluş yıl dönümümüzün tarifsiz mutluluğunu yaşadığımız bu günde; gelecek yıllarda da Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk ilkelerinin, Hukuk ve Adalet anlayışının koruyucusu ve takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz.
Başta Baromuz kurucu üyeleri olmak üzere adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin ve aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyor,  kamuoyuna sayın meslektaşlarımız ile birlikte saygılarımızı sunuyoruz dedi.
Haber: Aleyna Şeyma Darcanlı 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER