© Manşet Haber Gazetesi 2021

Kırklareli Taraftar Gruplarından Kadın Cinayetlerine Tepki


Kırklareli Taraftar grupları ülke gündemine yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.
Taraftar grupları Vilayet meydanında toplanarak KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN sloganları eşliğinde İstasyon caddesinden yürüyerek Gar binası önüne geldi ve burada bir basın açıklaması yaptı.
Kırklareli taraftar grupları adına ortak basın açıklmasını Emir Büyük okudu.Büyük okuduğu basın açıklamasında,
Kırklareli taraftar grupları olarak kadın cinayetleri konusunda derin bir üzüntü ve öfke duyuyoruz.Kadınların yaşam hakları, toplumumuzun temel değerlerinden biridir. Her geçen gün artan kadın cinayetleri, toplumsal bir yara haline gelmiştir.Bu durumu kabul edilemez buluyor ve her türlü şiddeti kınıyoruz.
Kadın cinayetleri, toplumun adalet anlayışını sorgulatmakta ve cinsiyet eşitsizliğinin ne denli derin kökleri olduğunu göstermektedir. Bu sorunun kökeninde yatan toplumsal cinsiyet rolleri ve kadına yönelik ayrımcı tutumlar, acilen ele alınması gereken konulardır.Eğitim, toplumsal bilincinin artırılması ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması, bu konuda atılacak en önemli adımlardır.Bizler, sporun birleştirici gücünü kullanarak bu meseleyi gündeme getirmeyi ve farkındalık yaratmayı kendimize görev biliyoruz.
Kadın cinayetlerine Karşı durmaki, yalnızca kadınların değil, erkeklerin de sorumluluğudur. Bizler sporun birleştirici gücünü kullanarak. bu konuda sesimizi yükseltiyoruz. Unutmayalım ki kadınlar sadece birimizin annesi, kardeşi, eşi değil aynı zamanda idealleri ve hayalleri olan bireylerdir. Biz taraftar grupları olarak kadınların bu yolda yalnız yürümelerine İzin vermeyeceğiz dedi.
Konuşmanın ardından''KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN '' sloganları eşliğinde basın açıklaması sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER