© Manşet Haber Gazetesi 2021

Kırklareli'de Dev Operasyon

Kırklareli'de insan ticareti operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 7 Türk ve 4 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı, pasaportlarına el konuldu.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fiziki ve teknik çalışmalar sonucunda, insan kaçakçılığı yoluyla çalıştırılan kadınların bulunduğu bir mekana 16 Temmuz 2024 tarihinde operasyon düzenlendi. Operasyona Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle toplam 129 emniyet personeli katıldı.

Operasyon sırasında, insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen ve operasyonun nihai hedefi olan 7 kişi ile bu kişilerle bağlantılı olduğu tespit edilen 7 kişi daha yakalanarak toplamda 14 kişi gözaltına alındı.

Mekan içerisinde gerçekleştirilen aramalarda, 7 Türk kadının yanı sıra mekanda çalışan personellere ait 13 evde yapılan aramalarda yakalanan 4 yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 11 kadın ve bu kadınlara ait pasaportlar ele geçirildi. Kadınlar ve ele geçirilen pasaportlar, gerekli işlemlerin yapılması için emniyet birimine götürüldü.

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele çalışmaları 7/24 kesintisiz olarak devam etmektedir. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, insan ticareti suçlarının önlenmesi ve mağdurların korunması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER