© Manşet Haber Gazetesi 2021

Kırklareli'nde '' 37.Ahilik Haftası 'Kutlamaları Başladı.

Bu yıl 37. düzenlenen ve Geleneksel olarak her yıl kutlanan Ahilik Haftasının  ilk günü Kırklareli'nde  düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. 
23 Eylül 2024 Pazartesi günü  Ahilik Haftası nedeniyle  Özgürlük ve Demokrasi meydanında  bulunan Atatürk anıtına saat 09.30'da Çelenk sunma töreni, saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ile başladı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk anıtına  Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği , Ticaret ve Sanayi Odası Meclis yönetim kurulu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk anıtına  çelenklerin sunumun ardından  Oda Başkanlarından oluşan  kutlama komitesi Valilik,Belediye Başkanlığı ve Rektörlük ziyareti ile devam etti.
Ahilik haftasının ilk günü saat  14.00'te Kırklareli İl Özel İdare Cazibe merkezinde yapılan etkinliklerle devam etti.Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve kurdela kesiminin ardından cazibe merkezinde düzenlenen etkinlikte de  Ahilik haftası ile ilgili yapılan sunumun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.Türkiye Esnaf Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker'in  ahiliğin tarihsel geçmişi hakkında bir konuşma yaptı.Şeker ahiliğin ilk günlerinden itibaren geçen süreci özetlerken ahilik esnaflar için berekettir,Ahlaktır dedi. Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'ta konuşmasında gençlere mutlaka eğitim alın okuyun ama  mümkünse bir sanat ile de ilgilenin ve öğrenin diyerek gençlere seslendi.Kırklareli Üniversitesi adına yapılan protokol konuşmalarının ardından ilin ahisine,ilin kalfasına, eski ustalara ödül yeni ustalarada prtokol yetkilileri tarafından ödül ve belge verilmesi ve verilen kokteyl ve ikramların  ardından Kırklareli Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterileri ile ilk günkü etkinlik sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER