© Manşet Haber Gazetesi 2021

Kırklareli’nde Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kırklareli'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı
Kırklareli’nde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilk tören başta Gaziler, protokol, kamu kurum ve kuruluşlar temsilcileri ve öğrencilerden oluşan katılımların Dingiloğlı parkı önünde toplanması ile başladı.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gaziler Günü medeniyle bu yılda TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" ünvanı ile "Mareşallik" rütbesinin verilişi ve 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Kırklareli’nde çeşitli programlar düzenlendi.
Bando eşliğinde Dingiloğlu parkı günönünde toplanan katılımcılar kortej eşliğinde Belediye önünden başlayarak Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinden Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk anıtına protokol ve Gaizler Derneği adına  çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkan Erol Özsevimli Personel Üsteğmen Göktuğ Topsakal'ın konuşmaları ve bir öğrencinin de şiir okuması ile tamamlandı.
Yapılan konuşmaların ardından Vali,Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından gazilere çiçek takdimi ve toplu bir aile fotografı çekilmesinin ardından tören sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER