© Manşet Haber Gazetesi 2021

KIRKSEDER Dergisinin 16.Sayısı Çıktı

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) 16. Sayısını Yayınladı

 

Kısa adı KIRKSEDER olan Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği tarafından elektronik olarak yayınlanan derginin 16. sayısı, okurlarıyla buluştu. Ağustos sayısında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı konu alan kapak resmi ile "Ağustos sayısıyla KIRKSEDER Dergisine Merhaba" adıyla Dernek Başkanı Alaeddin İKİCAN'in ilk yazısı yer aldı.

Derginin bu sayısında şu şair, yazar ve edebiyatçılar yer aldı:

Hülya ÇARPAR (Trabzon) - Şiir: Ormanım Yanıyor İçim Yanıyor Atalay ÜRKER (Eskişehir) - Şiir: Hep Deriz Vatan Sağolsun Şeyhmus ÇİÇEK (Kayseri) - Şiir: Şiirimi Kaybettim Bir Gören Var mı Özlem AĞIRGAN (Edirne) - Şiir: Yanar Yüreğim Ahmet RODOPMAN (Kırklareli) - Makale: Kırklareli'mizin Geçmişini Öğrenerek Daha da Güzelini Yapmaya Çalışmalıyız Erdal NOYAN (Kırklareli) - Şiir: Dörtlükler Zeki KILIÇ (Kırklareli) - Şiir: Çıkıp Gel Uzak Geçmişten Metin GÖKTAŞ (Vize/Kırklareli) - Şiir: Neden Harika UFUK (Adana) - Şiir: Ormandan İnsana Sesleniş Savaş ERDEM (Kırklareli) - Biyografi: Timur SOYKAN'ı Tanıyalım Nazmi METİN (Saray/Tekirdağ) - Şiir: Beni Unutma Cemile ÖZEKER (Edirne) - Makale/Şiir: Şiirleri Bestelenen Şairlerimiz ve Bestelenen Şiirleri Mehmet Yalçın (İstanbul) - Şiir: Son Resmin Abdurrahman CANSEVEN (Balıkesir) - Şiir: Acılar Cemal KARSAVRAN (Marmara Ereğlisi/Tekirdağ) - Şiir: Yapayalnız Amansız Mustafa ŞAHİN (Mersin) - Şiir: Her Şeyin Bir Sonu Vardır Alaeddin İKİCAN (Kırklareli) - Öykü: Duyulmayan Çığlıklar Alaeddin İKİCAN (Kırklareli) - Haber: KIRKSEDER - KAYSEDER Dostluğu Salina PARVİN (Bangladeş) - Şiir: Virajlı Yollar Memik KOMEKCİ (Gaziantep) - Şiir: Ey Sofu Mustafa Ferit YILDIZ (Kayseri) - Şiir: Dünyayı Biz Kirlettik Mustafa ACAR (Kayseri) - Şiir: Bilinmez Saffet EREN (Bulgaristan) - Şiir: Yetti Artık Ecem Ata ERDİ (Kırklareli) - Şiir: İlk Aşk Kadir ACI (Kayseri) - Şiir: Öğretmen İbrahim Halil MANTIOGLU (Kayseri) - Şedde Fuat ERTUĞRAL (Afyonkarahisar) - Şiir: Gülü Deryam Yusuf DOĞDU (Kayseri) - Şiir: Olmadı Firdevs BÜYÜKATEŞ (Kırklareli) - Öykü: Mutluluk Arayışı

Derginin sonunda, KIRKSEDER ile ilgili tanıtım ve hatırlatmalar yer aldı. KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican, okuyuculara şiir, öykü ve yazılarını Türk Edebiyatında İz Bırakan Edebiyatçılar, KIRKSEDER üyelerinin vefat edenlerinden tanıtımlar, unutulmayan şarkıların hikayeleri, derginin çıkacağı aya ait tarihsel yazılar ve yazarlar hakkında haberlerin gönderilmesini belirtti. Eserlerin, her ayın 20’sine kadar kirkseder39@gmail.com adresine gönderilmesi gerektiğini duyurdu. “Okumalıyız, Okutmalıyız, Okutturmalıyız. Paylaşalım, Paylaştıkça dağarcığımızı zenginleştirelim. Sevgiyle kalın, hoşça kalın” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER