© Manşet Haber Gazetesi 2021

KOLİN İNŞAAT ZEHİRLEMEYE DEVAM EDİYOR!

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Kolin İnşaat tarafından Lüleburgaz Turgutbey köyünde asfalt Plent tesisine köylülerin tepki ve  itirazı ile ilgili toplanan dilekçeleri Kırklareli Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Müdürlüğüne teslim etti.
Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu adına Dilekçelerin Kırklareli Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Müdürlüğüne teslim edilmesinin ardından basın açıklamasına kamu binaları önünde basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyince heyet basın açıklamasını Öğretmenevi önündeki Kırklareli Özgürlük parkı önünde yaptı.
Basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan Cahir Aras ve Cengiz Atlı konuşmalarında Ülkesine,çocuklarının geleceğine sahip çıkan çevre dostları hepimizin bildiği gibi emperyalist,kapitalist sistem doğayı talan ederek para babalarının zenginliklerine zenginlik katmak uluslararası ve yerli  yöneticileri bu koşullara uymak zorunda bırakmaktadır.Bu nedenle tüm dünyada iklim değişiklikleri olmakta şiddetli yağmur ve kuraklıklarla karşı karşıya kalmaktayız.Üçbeş kişi zengin olacak diye insanlığın geleceği tehlikeye atılıyor dedi.
Turgutbetbey Kadınları adına konuşan Binnur Dinç'te konuşmasında,Trakya'nın kadınları çalışkandır,güneşi tarlalarında alnında hisseden kadınlardır.Ama bizim tarım topraklarımız büyük şirketlere peşkeş çekilmektedir.Bizim topraklarımızda ayçiçek yetişir asfalt değil dedi.
Basın açıklamasını Turgutbey köylülerinden Birol Topal okudu.Topal okuduğu basın açıklamasında,
Yıllarca çiftçilerin, ülkemiz için ürettiği pancarları teslim ettiği Turgutbey pancar kantarı bu günlerde zehir saçan asfalt plent tesisine ev sahipliği yapıyor. Trakya'da tarım topraklarının amaç dışı kullanılmasına şahit oluyoruz. Poyralı, Yenice, Kapaklı, Evciler, Ataköy gibi bir çok köyde taş ocakları köylüleri canından bezdirdi. Ataköy'de toprak ariyet ocağı ve Evciler'de taş ocağı, köylülerin mücadelesiyle iptal edildi.
1. dereceden korunma kararı alınmış Ergene havzasında yer alan Turgutbey köyü pancar kantarının arazisi ÇED gerekli değildir kararıyla birlikte çevre katliamları konusunda sicili bozuk KOLİN inşaata tahsis edildi. Yerleşim yerlerine, tarım arazilerine, derelere, gida fabrikasına, hemen yanındaki askeriyeye vereceği zararlar hiç hesaplanmadan asfalt plent tesisi için izin verildi. İzni veren devlet kurumları bu zehir saçan tesiste tarımdan, gıdadan ve insan sağlığından daha önemli nasıl bir kamu yararı görmüşlerdir?
Herkesin gözü önünde yaşanan bu doğa katliamının durdurulmasını beklerken tam tersine Lüleburgaz'ın tamamında her türlü eylem Ağustos ayı boyunca yasaklandı. ZEHİRLEMEK SERBEST, KARŞI ÇIKMAK YASAK!
Yasağın bitmesinin ardından Turgutbey köyünde ve Lüleburgaz üçgen parkta çadırlarımızda sesimizi duyurma çabamız devam ediyor. Toprağımıza, derelerimize, havamıza sahip çıkmak sadece hakkımız değil, aynı zamanda GÖREVIMIZDIR! Tüm halkımızı çadırları ziyarete ve itiraz dilekçesini imzalamaya davet ediyoruz. Mahkeme devam ediyor. Sokakta sesimiz ne kadar gür çıkarsa, kazanmaya o kadar yakın oluruz!
TURGUTBEY KÖYÜNDE ASFALT PLENT TESİSİ İSTEMİYORUZ! ÖNCE DOGA, TARIM ve İNSAN SAĞLIĞI! dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER