© Manşet Haber Gazetesi 2021

KULA KÖYÜ KIRKSEDER İLE TARİHİNDE İLK KEZ COŞTU COŞTURDU 

 

İlimiz merkezine iki yıl önce bağlanan Kula köyü Muhtarlığı ile Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği KIRKSEDER birlikteligiyle 8 Eylül Pazar günü dere boyu mevkiinde düzenlenen piknik eşliğinde köy ürünlerinin teşhir edildiği şiir ve müzik etkinliğinde KIRKSEDER üyeleri yoğun olan katılımcıları hem coşturdu hem kendileri eğlendi.

Kırklareli Valisi adına katılan Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER eğlenceli geçen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken türkülere ve oyun havalarına eşlik etti. Yine etkinliğe katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli ŞEN, Denetimli Serbestlik Müdürü Can ÖZDEMİR, Kofçaz MHP İlçe Başkanı Süleyman ENGİN, Kırklareli Merkez İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet CEBECİ, Kırklareli Merkez İlçe ile Kofçaz İlçesinin Köy ve Mahalle Muhtarları, Sanatçı psikiyatrist Can Tutuğ, Av. Emrah DEDEOĞLU, Av Halil Erdener AYER, Kırklareli Belediyesi Meclis Üyeleri, İstanbul Edirne Babaeski Lüleburgaz Kırklareli ve çevre köylerden gelen şair ve sanatçılar ile çok yoğun bir halk kitlesi katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program paydaşlardan Kula Köyü Muhtarı Aliye KANLIKILIÇ ve KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN'ın açılış konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmalarında selamlama ile Başkan İKİCAN'ın Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği ile sanatçılar hakkında, ayrıca etkinliğin neden Kula' da gerçekleştirildiği bilgilendirmesi, Kula köyünün güzelliklerini ormanın içinde bir cenneti andıran coğrafyada aynı zamanda Kula köyüne destek olmak, Kula halkıyla bütünleşmek amacıyla yapıldığını  belirten konuşmasının ardından KIRKSEDER kadın ritim grubunun birbirinden güzel parçaları ile devam eden etkinlikte İstanbul Edirne Kırklareli Lüleburgaz Babaeski ve çevre köylerden gelen onlarca şair ve sanatçı eserlerini katılımcılarla birlikte paylaştı.

Programda güzel enstantaneler vardı. Köy kadınlarının el ürünlerinin sergilendiği, şair ve yazarların kitaplarını tanıttığı standlar, Edirne şairlerinden Metin Barbaros' un Kula Köyü' nün güzelliklerini anlatan şiiri, Ali AKARTÜRK, Ali BALI, Ali ALTAN' ın oluşturduğu Ali'ler müzik grubuna Vali yardımcısı Elif Canan TUNCER, KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İKİCAN ve Köy Muhtarı Aliye KANLIKILIÇ' ın eşlik ettiği koro, İstanbul' dan katılım gösteren Mecit Bozkurt, Edirne'den Murat Değirmenci,  Ali Akartürk, Kırklareli 'den Hasan Öztürk, Ali Balı,İsmail Tıkılı,, Ali Altan, Berk Kaya, Gürsel Bilcen, Mehmet Hulusi GENÇALP,Lüleburgaz dan Fikret Yer, Hanifi Kıvanç, Kula köyünden Cihat KANLIKILIÇ seslendirdikleri şarkı türkü ve rep müzikle ortama renk kattılar. Ayrıca Edirne'den Metin BARBAROS, Nazım ZOBAR, Tuncay AYTAÇ, Lüleburgaz dan Recai KÜLLÜ, Çorlu dan Kamuran Türkoğlu, Babaeski Kumrular köyünden Halil Özçelik, Caglayik Köyünden Mehmet KAYGISIZ, Kırklareli'nden Alaeddin İKİCAN, Nimet AKGÜNEŞ, şiirlerini duygu yüküyle paylaştılar.

Yeni oluşturulan KIRKSEDER kadın ritim grubu ve rep şarkı söyleyen Cihat KANLIKILIÇ  ve  KIRKSEDER üyesi Ahmet Hüsnü RODOPMAN ın muhtarlığa sağlık çantası hediye etmesi ayrı bir ilgi odağı oldu.Yaklaşık üç saat süren program özlem içerisinde geleneksel olarak devam etme umitleriyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER