© Manşet Haber Gazetesi 2021

OKULLARIMIZA İMAM ATANMASINI İSTEMİYORUZ

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi kısa adı ÇEDES olan '' ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM'' projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 ilçe ile Merkez İlçe İlköğretim ve Liselere gönderilen yazı ile okullara '' Manevi Danışman '' adı altında İl Müftülüğü tarafından okullara  görevlendirilen Müftülük personeli  hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Terzi yaptığı yazılı açıklamada,OKULLARIMIZA İMAM ATANMASINI İSTEMİYORUZ! dedi.Terzi yaptığı yazılı açıklamada,
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 05.12.2023 tarihli yazısı ile ÇEDES "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında, Müftülükleri temsilen manevi danışman adı altında vaiz, vaize imamdan oluşan müftülük personelini Kırklareli Merkez ve İlçelerindeki İlk Okul, Orta Okul ve Liselerin yer aldığı 158 okulda görevlendirmiştir. Karara tepki gösteren CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ve İl Yönetim Kurulu üyeleri  konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
   
EN ÇOK İMAMIN GÖREVLENDİRİLDİĞİ İLÇE LÜLEBURGAZ

Okullara gönderilen listeye göre en çok müftülük personeli ya da imamın görevlendirildiği ilçe Lüleburgaz olup, Lüleburgaz’daki 56 okula, Kırklareli Merkez’deki 45 okula,  Babaeski’deki 20 okula , Vize’deki 15 okula, Pınarhisar’daki 13 okula, Demirköy’deki  4 okula, Pehlivanköy’deki 3 okula ve Kofçaz’daki 2 okula manevi danışman adı altında; imam, vaiz, vaize görevlendirilmiştir.
PISA sonuçlarına göre,  okuduğunu anlama becerisinde geriye gitmiş, matematik ve fen alanlarında bunca yıldır Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ortalamalarının dibine demir atmış bir eğitim sistemi ortada iken, binlerce öğretmen atama bekler iken, binlerce çocuk okula aç gidip, okuldan aç ayrılırken, okullarımıza manevi danışman adı altında din görevlisi atamak nasıl bir zihniyetin ürünüdür.
DİN GÖREVLİLERİNİN ÇALIŞMA ALANI İBADETHANELERDİR.
Okullarımızda her ne sıfatla olursa din görevlisi istemiyoruz. Okullarımız öğretmenlerimizindir. Pedagojik formasyonu olmayan imam ve vaizlerin öğrencilerimize katacak hiçbir şeyleri bulunmamaktadır. Bütün okullarımızda, Din Kültürü Öğretmenlerimiz dinimiz ve manevi değerlerimiz ile ilgili dersleri zaten vermektedir. Rehber öğretmenlerimiz de  öğrencilerimize rehberlik ederek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmektedir.
KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR
Burada asıl yapılmak istenilen, laik ve bilimsel eğitimi ortadan kaldırmak için yapılan hazırlık çalışmalarıdır. Okullarımızın, dinselleştirilerek, müftülüğün faaliyet alanına çevrilmesini amaçlayan bu girişimi kabul etmemiz asla mümkün değildir dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER