© Manşet Haber Gazetesi 2021

“Onlarla Gurur Duyuyoruz”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli: “Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli aydınlanma projesi olan Köy Enstitüleri için verdikleri mücadeleler sebebiyle onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Lüleburgaz Şubesi, Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç ve Kepirtepe Köy Enstitülü şair ve yazar Mehmet Başaran'ı ölüm yıldönümlerinde düzenledikleri bir programla andı. Anma etkinliği, Mehmet Başaran Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Programa Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, YKKED Lüleburgaz Şubesi Başkanı Hamiyet Gülaçar, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı (KEV) Başkanı İzzet Hongur ve birçok vatandaş katıldı.

“ONLARLA GURUR DUYUYORUZ”

Anma programında konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Köy Enstitülerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli aydınlanma projelerinden biri olduğunu vurguladı. Gerenli, “Onlarca yıl süren savaşlardan çıkan, Ulusal Bağımsızlık Savaşı veren ve bu süreçte yetişmiş genç nüfusunun büyük çoğunluğunu kaybeden Türkiye Cumhuriyeti, Köy Enstitüleri gibi önemli bir aydınlanma projesiyle büyük bir atılım yaptı. Bu projeye emek veren İsmail Hakkı Tonguç ve Mehmet Başaran gibi isimlerle gurur duyuyoruz” dedi.

“KARANLIĞA MEYDAN VERMEYELİM”

Gerenli, konuşmasında kişisel gelişimi ve eğitimde fırsat eşitliğini Köy Enstitülerine borçlu olduğunu belirtti. “Köy Enstitüsü mezunları ve onların yetiştirdiği eğitimciler sayesinde özgürlük, bağımsızlık, adalet ve insanca yaşamayı öğrendim. Biz de bu değerleri geleceğe taşımakla yükümlüyüz. Lüleburgaz’da bu değerlere sahip çıkarak aydınlık bir geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Mehmet Başaran’ın adını taşıyan bu alanda onun hatırasını yaşatmak istiyoruz. Burası bir köy meydanı gibi düzenlendi. Sizlerden burayı yaşatmanızı, burada etkinlikler düzenlemenizi rica ediyorum. Karanlığa meydan vermeyelim, aydınlanma ışığının sönmesine izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.

Anma Programı Coşkuyla Tamamlandı

Program, Rumeli türküleri ve şiirlerin seslendirilmesiyle devam etti. Katılımcılar, Köy Enstitülerinin mimarlarına olan minnetlerini dile getirirken, bu değerli eğitim modelinin hatırasını yaşatmanın önemine dikkat çektiler.

 

 

 

 

4o

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER