© Manşet Haber Gazetesi 2021

Roketsan'dan Uzaya Bir Adım Daha

Türkiye'nin lider savunma firmalarından Roketsan, İğneada'da bulunan Sonda Roketi Test Merkezi'nde ilk sonda roketi atışını başarıyla tamamladı. Bu adım, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki ilerlemesini vurguluyor.

Roketsan, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Beldesi'nde inşa ettiği Sonda Roketi Test Merkezi'nden ilk sonda roketi atışını başarıyla gerçekleştirdi. Yeni Test Merkezi'nde yapılan atış, uzay yolculuğuna dair önemli bir adım olarak kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında ileri mühendislik teknolojileriyle geliştirilen sonda roketi, İğneada'dan başarıyla fırlatıldı. Tüm kritik alt sistemleri yerli, milli ve özgün olarak Roketsan tarafından geliştirilen roketin başarılı fırlatma testi ülkemize hayırlı olsun." denildi.

Roketsan'ın bu başarısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yükselişini ve uzay alanındaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzay araştırmalarına olan katkısıyla Roketsan, milli teknoloji hamlesi ile ülkenin savunma ve uzay alanındaki gücünü artırmaya devam ediyor.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER