© Manşet Haber Gazetesi 2021

TERZİ: Kimsenin Can Güvenliği, Sağlık Güvenliği Kalmamıştır.

CHP nin geleneksel Çarşamba Halk toplantısı parti il-ilçe binasında partililerin katılımı ile yapıldı.
Merkez ilçe yönetiminin istifası nedeniyle açılış konuşmasını CHP Kırklareli İl Başkanı Av.Bora Terzi yaptı.
Bora Terzi yaptığı konuşmada, Değerli Cumhuriyet Halk Partili Yol arkadaşlarım, yerel basınımızın kıymetli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.Öncelikle konuşmama başlamadan önce, 
21 Ekim, Dünya Gazeteciler Günüydü. Bu nedenle tüm basın emekçilerimizin “Dünya Gazeteciler Gününü” kutluyorum. 25 yıl önce  21 Ekim günü katledilen Atatürk İlke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusu Ahmet Taner KIŞLALI’yı rahmet ve saygı ile anıyorum. Cumhuriyet Halk Partililer, yine geçtiğimiz hafta bir sağlık skandalı ile hepimiz sarsıldık. İstanbul’da bir "Yenidoğan Yoğun Bakım Çetesinin” kendi personeli ile yenidoğan yoğun bakım servislerini işletmek üzere  bazı özel hastaneler ile anlaştıklarını,
Bu özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine 112 acil servislerinde bulunan çete mensupları aracılığı ile kamu hastanelerinde yoğun bakım ihtiyacı olan yenidoğan bebeklerin sevkini sağlayarak yeterliliği olmayan personelle, uygun olmayan tedavileri yaptıklarını, Yoğun bakım ihtiyacı olmayan bebeklerimizi yoğun bakıma aldıklarını,  yenidoğan bebekleri çok uzun süre bu servislerde yatırdıklarını, uygun olmayan tedaviler nedeniyle masum yavrularımızın buralarda hayatlarını kaybetttiğini, Yenidoğan bebeklerin tedavilerinde kullanılması gereken  ilaçların kullanılmış gösterilip, hasta yakınlarına satıldığını ve SGK’nın milyonlarca lira zarara uğratıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ancak bu öğrendiklerimiz, buzdağının görünen yüzüdür. Çocuklarımız ölmüştür, daha kaç çocuğun bu şekilde ölüme terk edildiği belli değildir. Bu yaşananlar Türkiye’deki çürümenin, yozlaşmanın ve sağlık sisteminin piyasalaştırılmasının doğal bir sonucudur.Maalesef Ülkemizde artık kimsenin can güvenliği, sağlık güvenliği kalmamıştır.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,
Vahşice katledilen kadınlarımız için, cinsel tacize uğrayan katledilen çocuklarımız için, iş kazalarında, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden emekçilerimiz için, geçim sıkıntısı çeken tüm vatandaşlarımız için, talana soyguna dur demek için, yaşam hakkı için, “ Bir şey yapalım” diyen herkesi 27 Ekim Pazar günü saat 14:30’da İstanbul  Beşiktaş’ta yapılacak “Yaşam Hakkı” mitingine davet ediyoruz.
Yapılacak miting için ulaşım Örgütümüz tarafından sağlanacak olup, mitinge katılmak isteyen vatandaşlarımız İlçe Başkanlıklarımıza müracaat edebilirler.
Burada sözlerime son verirken beni dilediğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER