© Manşet Haber Gazetesi 2021

Trakya Plaj Güreşi İğneadada Yapıldı

 

 

5 il, 12 kulüp 300 sporcunun katılımı ile Büyük Trakya Plaj Güreşini İğneada Beldesinde gerçekleşti.

Trakya Bölgesinde ilk olarak düzenlenen Plaj Güreşlerine Demirköy Kaymakamı Ertuğrul Bayram Demirköy Belediye Başkanı Recep GÜN’ İğneada Belediye Başkanı Altuğ Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu katıldı

. Demirköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özmen Akının açıklamasında; Spor alanında Demirköy İlçe ve İğneada Beldemiz ve köylerimizde gelişmeye devam edeceğiz. Kapalı spor salonumuzun teslimi ile ulusal ,uluslar arası ve bölge müsabakalarına ve yarışmalarına ev sahipliği yapmak için elimizden gelen çalışma ve gayreti göstermekten kaçınmayacağız. Kurum olarak sevgili gençlerimizin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.

Güreş il temsilcisi Ferat Demir açıklamasında 2019 da Demirköy’de kurulan Demirköy Belediye Spor olarak uluslar arası arenalarda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde boy göstermeleri için ilk günkü gibi aynı heyecan ile çalışmaktayız.

.Ayrıca Kapalı spor salonumuzun teslim edilmesiyle birlikte Demirköy’lü hemşerilerimiz için seyir zevki yüksek en üst düzeyde 5 ülke ,10 ilin katılacağı ev sahipliğini Demirköy’ün yapacağı Demirköy Belediyesi Uluslar arası minder Güreş müsabakası düzenlemek için çalışmalara başladık

. 2025 yılının yazında baş pehlivanların kol bağladığı Demirköy Belediyesi Yağlı Güreş müsabakasını düzenlemek için çalışmalarımıza başladık.1.düzenlediğimiz Plaj Güreşinde Dünya Şampiyonasına çevirmek için Türkiye Güreş Federasyonu ile görüşmelerimiz olacaktır. Dedi.

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün açıklamasında; Amacımız gençlerinize yön vermek sosyalleşmelerini sağlayıp toplumda sporun disiplinini sağlayıp sağlıklı bireyler haline getirmeye yardımcı olmaktır. Sporun tüm dallarının yanındayız geleceğimiz olan gençler için elimizden geleni yapmak hizmet vermek için varız.2019 da spor külümüz ile açılan Güreş branşı ile başlayıp Futbol, cimnastik, muay-tai branşlarını ilçemize kazandırdık. ilçe müdürlüğümüzle koordineli çalışarak diğer branşlarda açılacaktır. Plaj güreşinde katılım sağlayan tüm sporcu ve antrenörleri kutluyorum dedi.

Haber : Nihat Evren 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER