© Manşet Haber Gazetesi 2021

TRAKYA'DA SANAYİLEŞME VE ÇEVRE SEMPOZYUMUNA DOĞRU KIRKLARELİ

Trakya'da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumuna doğru Kırklareli Konulu Etkinlik Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Salonunda  yapıldı.
9-10-11 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek Trakya'da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumunun ilk etkinliğine Trakya'nın çeşitli il ve ilçelerinden gelen onlarca insanın  Kırklareli'de gerçekleşti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmalarını TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şube Yönetim Kurulu Başkanı M. Ruhan TİMUR ve Kırklareli Vali Yardımcısı Mahmuthan ARSLAN yaptı.

4 oturum şeklinde yapılan sempozyumun ilk oturumunda konuşan Edirne Makine Mühendisleri Odası temsilcisi yakın geçmişte yapılan sempozyumlar ve planlar hakkında Dinçer Mete söz aldı.Ardında 2024-2028 TR-21 Trakya Kırklareli taslak Bölge planı hakkında Trakya Kalkınma Ajansı temsilcisi  Dr.Ertuğ Güney'in bilgilendirme konuşmasının ardından ilk oturum tamamlanmış oldu.

Saat 15 te başlayan ikinci oturumda ilk sözü alan Prof.Dr.Doğan Kantarcı iklim değişikliği sürecinde Orman ve Su Kaynakları hakkındaki konuşması izleyenler tarafından ilgi ile izlendi.Ardından TMMOB Kırklareli İKK temsilcisi adına konuşan Dr.Erol Özkan'da konuşmasında, Kırklareli'nde tarım ve Tarımsal alanların tahribi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Saat 16.15 te başlayan 3. oturumun ilk konuşmasını Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Açık Ertaş yaptı.Ertaş konuşmasında,Kentleşme eğilimleri, sorunları ve çözüm önerileri konularında bilgilendirme yaptı.Kent Konseyi Başkanı ardından DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem Kırklareli ve Trakya'da yaşanan çevre sorunları, mücadele deneyimleri ve çözüm yolları noktasında yapılan hukuki ve diğer etkinlikleri ile ilgili yaptığı sunum dikkatle izlendi.Kırklareli Barosu avukatlarından Kent ve Çevre Komisyon Başkanı Av.Dilara Gürel konuşmasında Kırklareli'de açılan ve sonuçlanan çevre davaları ile ilgili detaylı bir bilgilendirme çalışması yaptı.

Etkinliğin son bölümünde gündem ile ilgili konuların soru cevaplarının ardından hediye ve sertifika verilmesinin ardından çekilen aile fotosunun ardından etkinlik sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER