© Manşet Haber Gazetesi 2021

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üye Seçimi Yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesinde  Kırklareli'ni temsil edecek Belediye Meclis Üyesi Seçimi AKM de yapıldı
Kırklareli'nde görev yapan İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımları ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin Meclis Üyesi seçimi bugün saat 11.00 de Kırklareli AKM de  yapıldı.
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut Başkanlığında katip üye olarak Lüleburgaz Belediye Başkanı adına Av.Umut Kurt,Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla'dan oluşan divanın ardından toplantı başladı.Açılış saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından yapılan seçime yoğun bir katılım olduğu gözlendi.
Divan Başkanı Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut aday olacak 2 Belediye Başkan ile 1 Belediye Meclis üyelerinin isimlerinin divana bildirilmesini istedi.
CHP grubu  2 asil üye Belediye Başkanı olarak Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp,Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş'ı yedek üye olarakta Evrensekiz Belediye Başkanı Birol Özbay'ı, Belediye Meclis üyeliğine ise Kırklareli CHP Belediye Meclis üyesi Av.Serhat Şişmanoğlu'nu asil üyeliğe Alpullu Belediye Meclis üyesi Sedat Akgöl'ü de yedek üyeliğe  aday olarak gösterdi.
Cumhur ittifakının asil Belediye Başkan adayları ise AKP Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, AKP İnece Belediye Başkanı İlhan Arı, yedek adayBüyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen, Belediye Meclis üyesi adayı olarak Kırklareli Belediye Meclis üyesi Burak Süzülmüş asil Cengiz Alıpatar'ı ise yedek olarak aday gösterdi.
21 Belediyeye olarak Merkez ilçe,diğer ilçeler ile Beldelere ait Belediye Başkan,Meclis üyesi ile oy verme  hakkına sahip kişilerden oluşan üyelerin katılımları ile oluşturulan 4 ayrı sandıkta oy kullanma işlemi yapıldı.
Yapılan seçim sonucunda asil adaylardan CHP Vize Belediye Başkan Ercan Özalp 150,Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş  147 oy alarak seçildi.Evrensekiz Belediye Başkanı Birol Özbay da yedek üye olarak seçildi.
Belediye Meclis üyesi asil aday adayıa 135 oy alan Serhat Şişmanoğlu seçilirken yedek aday ise Sedat Akgöl oldu
Cumhur ittifakının adaylarından  AKP Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay 103, İnece Belediye Başkanı İlhan Arı 95,Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen'de 80 oy aldı.
Belediye Meclis üyesi adayları AKP Kırklareli Belediye Meclis üyelerinden Burak Süzülmüş 106 diğer aday Cengiz Alıpatar ise 69 oy aldı.
Yapılan seçim sonucuna göre CHP Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp,Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş ile Kırklareli CHP Belediye Meclis üyesi Av.Serhat Şişmanoğlu Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Kırklareli'ni temsil edecek üyeler olarak seçildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER