© Manşet Haber Gazetesi 2021

UYGUL: CAN ATALAY YANLIZ DEĞİLDİR

CHP Gelensel Çarşamba Halk toplantısı Parti il-ilçe Başkanlık binasında partililerin yoğun katılımı ile yapıldı
Açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul konuşmasında '' Şimdilik kazandıklarını zannediyorlar ancak herkes bilsin ki günü geldiğinde adaletin önünde hesap verecekler. dedi.
Uygul konuşmasına ülke gündemimiz yoksulluk, kriz ve ne yazık ki hukuksuzluk.  Türkiye Cumhuriyeti'nin her hangi bir vatandaşı milletvekili olmak isterse kuralları var, yasalar var. O yasalar çerçevesinde gider, başvurusunu yapar; onayladıktan sonra da seçime girer. Vatandaş eğer oyunu verirse milletvekili olarak seçilir . Tutuklu bir arkadaşımız var ; Can Atalay. Seçimi kazandı, mazbatasını de aldı ama parlamentoya gelip yemin edemiyor. Anayasa'ya aykırı, Meclis İçtüzüğü’ne aykırı, geleneklerimize aykırı, demokrasiye aykırı. Bu kürsüden haykırıyoruz. Can Atalay yalnız değildir. Biz her yerde ve her ortamda demokrasiyi savunduk. Bizim partili veya bir başka partili değil, kim haksızlığa uğradı ise onların hep yanında olduk, olmaya da özen gösterdik. Hep birlikte yeni olmaya özen göstereceğiz, çalışacağız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Çünkü biz devleti kuran partiyiz. Çünkü biz bu ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz.
Değerli yol arkadaşlarımız; ekonominin hali ortada. Dün asgari ücret açıklandı, net 11 bin 402 lira oldu. Bu rakam makul bir rakam mı? Daha önce belirtmiştik asgari ücret en az 15 bin lira olmalıydı. Olmadı. Yine kazanan emekçi değil sermaye oldu.  Kaldı ki bu kafayla 15 binde verseler olmazdı. Çünkü ülkeyi bitirdiler. Bir avuç tefecinin elinde ülke can çekirken, başımızdakiler fil dişi kulelerinden gülerek bu manzarayı seyrediyor. Bir tarafta 11 bin liraya mahkum edilen halk, ötede tanesi 1.200.000 Tl olan çantalardan koleksiyon yapan hanımefendi. Yazık bu ülkeye bu insana. Üzülüyoruz ama  asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bunlar Türkiye'yi bu batağı içine soktular. Hiçbirisinde toplu iğne ucu kadar vatan sevgisi yoktur. Türkiye'yi bu hale getirip uluslararası tefecilere teslim edenlerde vatan sevgisi toplu iğne ucu kadar yoktur. Onlar kişisel ikballerini düşünürler. Varsın düşünsünler. Mustafa Kemal’in evlatları burada. Onların yalanlarına dolanlarına alıştık artık. Ahlaksızca , hayasızca saldırdılar seçim dönemi. Ne oldu bu videolar?. Hani Karayılan bizi destekliyordu? Sahtekar yalancılar. Şimdilik kazandıklarını zannediyorlar ancak herkes bilsin ki günü geldiğinde adaletin önünde hesap verecekler. Bütün bu anlattıklarımız bizi bir yere çıkarıyor aslında. Hangi tabloda olduğumuzu gösteriyor, nerede olduğumuzu gösteriyor ama hiçbirimizin, hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin umutsuzluğa kapılma hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. Hiç birimiz umutsuzluğa kapılmayacağız. En zor koşullarda Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak bizim görevimizdir, tarihin bize yüklediği bir görevdir bu.
Kimseye kızgın ya da küskün değiliz. Bahane bulmuyoruz, bahane üretmiyoruz. Tercihleri ne olursa olsun hepimiz aynı ülkenin vatandaşları, aynı memleketin evlatlarıyız. Bizi ayrı kılmaya çalıştılar.. Ama onlar şunu asla unutmasınlar: Biz Kuvay-ı Milliye geleneğinden geliyoruz; hiçbir zalimin karşısında diz çökmedik ve diz çökmeyeceğiz.Bu ülkeye dair hayallerimizden vazgeçmeyeceğiz.  Baharlar yakın, buna inanın..Bilindiği üzere partimizde seçim takvimi başladı. Bayram sonrası mahalle delege tespitlerimiz başlayacak. Ve partimizde yeni dönemde farklı görevler almak isteyen arkadaşlarımız var. Onlardan biri de Cevahir Cem Yarım arkadaşımız. Şimdi sözü kendisine bırakıyorum diyerek konuşmasını tamamladı.
Merkez İlçe Başkanının konuşmasının ardından söz alan Av.Cevahir Cem Yarım'da konuşmasında yapılacak olan kongrede CHP Merkez İlçe Başkanı adayı olduğunu söyledi ve daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER