© Manşet Haber Gazetesi 2021

Yangın Felaketi Sonrası Yeniden Doğuş

Yeniden düzenlenen dükkânlar, çiçekçi dükkânı, ETUS ofisi ve büfe olarak hizmet verecekle

Edirne Belediye Başkanlığı'na ait Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen 4 Ağustos tarihli yangın sonrası, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın verdiği söz doğrultusunda kısa sürede modern dükkânlar inşa edildi. Çıkan yangın, ahşap yapıları nedeniyle hızla yayılmış ve iki belediye dükkânını kullanılamaz hale getirirken, bir dükkânın dış cephesine zarar vermişti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, yangın sonrası esnafın mağduriyetini gidermek amacıyla modern dükkânlar inşa edeceklerini ve esnafı bu yeni dükkânlarla buluşturacaklarını açıklamıştı. Belediye ekipleri tarafından kısa sürede tamamlanan modern dükkânlar, eski ölçülere sadık kalınarak çelik konstrüksiyon kullanılarak yapıldı. Bu dükkânlar, dış cepheden ahşap bir görünüme sahip olup sıcak ve soğuğa karşı dayanıklıdır.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, modern dükkânların anahtar teslimini bizzat gerçekleştirdi ve şunları söyledi: "Kötü bir olay yaşadık. Hep birlikte üzüldük. Ama yeter ki cana bir şey gelmesin. Belediyemizin imkanlarıyla yaptığımız yeni dükkanlarımız hem esnafımıza hem de Edirne’mize hayırlı olsun."

Yeniden düzenlenen dükkânlar, çiçekçi dükkânı, ETUS ofisi ve büfe olarak hizmet verecekler ve hem vatandaşlar hem de esnaf tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Esnaf, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a modern dükkânlar için teşekkür ederken, benzer türden kötü olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Bu girişim, Edirne'nin toplumsal ve ekonomik hayatına önemli bir katkı sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER