Hobi Ağacı
Manolya Çiçekçilik
Kırklareli
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

SUSMUYORUZ KORKMUYORUZ DOSTLARIMIZI VERMİYORUZ

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve sokak hayvanlarının katliamının önünü açacak olarak yasaya tepkiler devam ediyor.

Kırklareli Doğa ve Sokak Hayvanları koruma Derneği, Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği ,Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve hayvan severler ortak bir basın açıklaması ile TBBMM de kabul edilen kanlı yasa olarak bilinen yasa tasarısı protesto edildi. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve sokak hayvanlarının katliamının önünü açacak olarak yasaya tepkiler devam ediyor.
Kırklareli Doğa ve Sokak Hayvanları koruma Derneği, Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği ,Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve hayvan severler ortak bir basın açıklaması ile TBBMM de kabul edilen kanlı yasa olarak bilinen yasa tasarısı protesto edildi.
31.07.2024 tarihi Çarşamba günü saat 19.00 da Kırklareli Karagöz Parkı önünde toplanan hayvanseverler diğer dernek başkan ve üyeleri ile birlikte solaganlar eşliğinde Tren Garı'nın önünde Basın açıklaması yapıldı.Basın açıklmasını Kırklareli Doğa Ve Sokak Hayvanlarını  Koruma Derneği Yönetim Üyesi Elif Bodur Okudu. Bodur okuduğu basın açıklamasında; Kapalı kapılar ardında kelime oyunları ile kılıflar uydurularak hazırlanan tasarıyla sokaklardaki bütün kedi ve köpeklerin bir süre sahiplendirilmek üzere bekletilip sonra öldürülmelerini içeren yasa tasarısını lanetliyoruz. Bu kanlı tasarıyı onaylayanlara soruyoruz 20 senedir belediyeler kısırlaştırma yapmaz, hayvanlar çoğalırken aklınız neredeydi? Siz alemi kör milleti aptal mı zannettiniz? Ötanazi diye hayvanları öldürmeye, başka başka isimler bularak milleti kandıracağınızı mı zannediyorsunuz? Öldürme sözünü kullanmaya korktuğunuz için mi ötanazi kelimesinin arkasına sığınıyorsunuz? Ne için doğrudan öldüreceğiz diyemiyorsunuz? Eğer kamu güvenliği ve toplum sağlığını çok düşünüyorsanız, katilleri, canileri, mafyaları hedefe almalısınız. Candostlarımızı hapsedemezsiniz, katledemezsiniz, öldüremezsiniz. 2004 senesinden beri belediyelerin, belediyeleri denetlemeyen bakanlığın ve gücü elinde tutan iktidarın, sorumluluklarını yerine getirmemeleri sebebiyle oluşan tablonun sonucunu hiçbir hayvanın canıyla ödemesine izin vermeyeceğiz.Yanlış izlenen politikaya; hayatı paylaştığımız, beraber yaşadığımız dostlarımızı kurban etmeyeceğiz. Kahkahalarla kutladığınız kanlı yasaya boyun eğmeyeceğiz.
Halk hayvanların öldürülmesini istemiyor. Bu yasayı kabul etmiyoruz. Hayvanların ve insanların güvenliğini sağlayacak olanın, ticaretin yasaklanması, hayvanlara şiddete hapis cezası gibi ciddi önlemlerin alınması, 'kısırlaştırma, aşılama ve yerinde yaşatma' modelinin uygulanması olduğunu gizleyemezsiniz. 
Havlayan köpeğe “saldırgan” deyip, havlayanları toplayıp, veteriner hekimleri kiralık katil haline getiremezsiniz. Veteriner hekimleri kiralık katil değillerdir. 
STK’lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek, bu kan kokan yasa teklifi geri çevrilmelidir. Şimdi hep birlikte haykırıyoruz; yasayı geri çek, yasayı geri çek, yasayı geri çek
Yıllardır yerel yönetimler ve bakanlıklar üzerinden hayvanlar için ayrılan bütçeyi cebine indiren AK Parti iktidarı, son yerel seçimlerde kaybettiği belediyelerin başkanlarına ‘Yasayı uygulamazsanız size hapis cezası veririm’ diyor. Popülasyon artışına çözüm olmayacağı bilimsel verilerle ve neredeyse 100 yıl önce yaşanan hayırsız ada katliamı ile de görülmüş bu katliam teklifine karşı duran; tarihsel sorumluluğunu yerine getiren, bilimsel ve etik tek çözümün kısırlaştırıp, aşılayıp, yerinde yaşatmak olduğunu ve elini kana bulamayacağını söyleyen belediye başkanlarını buradan selamlıyoruz.
Kanlı yasaya onay verenleri de unutmayacağız. Yasa meclisten geçmiş olsa da şimdi sırada Anayasa Mahkemesi süreci var. Mücadeleden bir adım bile geri atmayacağız. Yürüyoruz üstüne üstüne, tüküreceğiz üstüne celladın! Fırsatçının, fesatçının, hayının…
“Her biri vazgeçilmez cihan parçası,Kaç bin yıllık hasretimin koncası, Gözlerinden,Gözlerinden öperim, bir umudum sende, Anlıyor musun?” dedi.


 

panobu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=3473694418&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=3473694418&f=o

“The point is we’re not toys, toys isn’t theword; we’re litter. For her pride’s sake, and to save herself from long day-dreams and anunappeasable longing for her lover, Ann Veronica worked hard at her biologyduring those closing weeks. ‘Parbleu, the bullet is still inside you,’ Melusine guessed, remembering howthe Mother Abbess had diagnosed Leonardo’s suffering when he had first cometo the convent. ”“Well, Ann Veronica Smith,” the magistrate remarked when the case was allbefore him, “you’re a good-looking, strong, respectable gell, and it’s a pity yousilly young wimmin can’t find something better to do with your exuberance. ukTake a look at some of my Georgian romances here:https://animoto. To stumble upon the trail through the agency of abottle of whisky! Drank queer; so his bottle had rendered him conspicuous. 1. Marina had retired to bed, drinking wineslowly, sleeping when she was not drinking. . "Thank you," she said, and left the office.

Video ID: IC0gIC0gMTg4LjEzMi4yMDAuODggLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjU4IC0gMTY1NDY2MDc2Mw==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 07:04:36

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11